1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: powalczmy jeszcze... |
Ola Olka
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 9421
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-03-27, 13:58 Temat: powalczmy jeszcze... |
anonim123 bardzo mi przykro. Nie tak powinno wyglądać życie, nie tak szybko powinno się kończyć. Cytat: | Nie zapomnę tego do końca życia ale cieszę się że mogłem być przy nim i mówić do niego. Na pewno to słyszał | Napewno słyszał. Wiesz uważa się że pomimo że odchodzący nieraz nie umieją już powiedzieć czegoś czy dać nam jakiegokolwiek znaku to nas słyszą - i wiedzą że jesteśmy, że przeprowadzamy ich na tamtą stronę. Twoj brat też wiedział jestem tego pewna. Cytat: | wiem jak mama przeżyje pogrzeb, ja również nie wiem jak to będzie później bez niego | To napewno nie będzie łatwy czas. Żałoby nie da się przeżyć w pare dni, żal i ból nie odejdzie za godzinę czy dwie. Życzę ci wiele siły, wspieraj mamę ona teraz ciebie bardzo potrzebuje.
Przyjmij serdeczne wyrazy współczucia |
Temat: powalczmy jeszcze... |
Ola Olka
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 9421
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-03-10, 12:09 Temat: powalczmy jeszcze... |
anonim123 bardzo mi przykro czytając opis takiej historii. Szczególnie to boli kiedy rak dopada tak młodego człowieka jakim jest twój brat.
anonim123 napisał/a: | u mojego brata stwierdzono raka płuc z przerzutami do mózgu. | Rak płuc w stadium z przerzutami oznacza stadium choroby gdzie o wyleczeniu nie ma mowy - ale z tego chyba zdajesz sobie sprawę. Jeżeli chodzi o reakcje na ten fakt rodziców i żony brata każdy członek twojej rodziny musi to przerobić na swój sposób dla każdego taka diagnoza to szok, każdy jak sam widzisz reaguje inaczej. anonim123 napisał/a: | Czuje się z tym wszystkim sam. | Nie ma w tym nic dziwnego, to bardzo ciężka sytuacja. anonim123 napisał/a: | Zaproponował hospicium paliatywne, | Propozycja lekarza jest słuszna i tą drogą powinniście pójść. Hospicjum domowe pomoże wam w walce z bólem która was prędzej czy później czeka. Ponadto pracujący tam ludzie wesprą was psychicznie . Skorzystajcie z tego. Nikt nie jest takim tytanem by wszystko ogarnęł sam. anonim123 napisał/a: | Lekarz przepisał sterydy, leki rozrzedzające krew, które mamy odstawić jak będą krwawienia. | Lekarz proponuje tylko leczenie objawowe, niestety w tym stanie każde leczenie ma na celu polepszenie komfortu życia a nie wyleczenie. anonim123 napisał/a: | Na co mam czekać? | Czekanie nie ma sensu trzeba działać załatwic opiekę hospicyjną to teraz najważniejsze aby brata nie bolało. Trzymaj się...
Pozdrawiam serdecznie |
|
|